تاکید بر ضرورت آموزش های رسانه ای و تاسیس دانشکده رسانه در افغانستان
به گزارش مجله یک کامپیوتر، رییس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه واحد تهران مرکزی با اشاره به بعضی موانع گفته شده در روابط آموزشی و دانشگاهی گفت با نوع رویکرد و تاکیدی که مسئولان جمهوری اسلامی ایران بویژه رییس محترم دانشگاه آزاد اسلامی و رییس دانشگاه آزاد اسلای استان تهران و واحد دارند موانع در هر سطح و به هر میزان قابل برطرف است و دانشگاه آزاد اسلامی و موسسات رسانه ای افغانستان می توانند همکاری حداکثری داشته باشند.
به گزارش خبرنگاران، دکتر اکبر نصراللهی در جمع هیات موسس صلح، رسانه و حکومت داری خوب، افغانستان با تشریح ظرفیت های رسانه ای ایران ، گفت : دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی قدیمی ترین و عظیمترین و از معتبرترین مرکز آموزشی و پژوهشی کشور ومنطقه است.
وی اضافه نمود: در حال حاضر این دانشکده با داشتن حدود دو هزار دانشجو در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری از لحاظ جمعیت دانشجویی، سابقه فعالیت ،تنوع رشته ها در حوزه های ارتباطات و رسانه بویژه روزنامه نگاری و روابط عمومی و ارتباطات و همچنین 50 عضو هیات علمی با تجربه و متخصص ، بی رقیب است و بعضی رشته هایی را که در این دانشکده تدریس می گردد، هیچ گروه آموزشی در کشور ندارند.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه واحد تهران مرکزی همچنین گفت داشتن دانشجویان علاقمند، جوان و مستعد در فضایی ارتباطی صمیمانه و علمی موجب شده است این دانشکده کانون مباحث رسانه ای کشورباشد و بسیاری از دانشجویان و دانش آموختگان آن ، مسئولیت تاسیس و اداره نهادهای و موسسات رسانه ای کشور را عهده دار باشند .
نصراللهی بهره مندی از استادان با عقبه تجربی و اندوخته های علمی بالا را از دیگر ویژگی های دانشکده دانست و اضافه نمود : کوشش اعضا هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه ، آموزش و ارتقای مهارت دانشجویان در رشته های مختلف ارتباطات و رسانه است به گونه ای که فارغ التحصیلان بتوانند بیش از گذشته در سازمان ها،موسسات و مراکز رسانه ای کشور در آرایش جدید رسانه ای ملی و بین المللی موثر و پیشتاز باشند.
آرایش جدید رسانه ای
نصراللهی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به ظرفیت های مشترک دو کشور در حوزه های مختلف، توضیح داد: دو کشور ایران و افغانستان از ظرفیت های مشترک بی نظیری از لحاظ سیاسی، فرهنگی، مالی، اجتماعی برخوردارهستند و مانند یک خانواده در کنار هم زندگی می کنند.
وی اضافه نمود: با وجود اشتراکاتی که داریم باید به یک واقعیت تلخ نیز اعتراف کنیم که حدود 80 درصد از رسانه های افغانستان خواسته یا ناخواسته در زمین دشمنان بویژه آمریکایی ها بازی می کنند که ادامه این وضع به ضرر منافع مردم دو کشور است .
نصراللهی، افغان ها یار ، دوست ، همکار در همه زمینه ها ومقاطع و حتی هم خانه ایرانی ها بودند و هستند و با وجود کثرت آنها در ایران وجود بعضی حوادث اگر چه تلخ و تا حدود طبیعی است اما عظیمنمایی و برجسته سازی آن در رسانه ها دو کشور از راهبرهای رسانه ای دشمن و تامین کننده منافع آنها است.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه با تشریح تغییر در آرایش رسانه ای گفت ، پیشرفت تکنولوژی های ارتباطی میزان دسترسی و مصرف رانه ای مردم ،فراوری ، توزیع و روابط و مدل حاکم بر فراوری ،توزیع و مصرف کنندگان را متفاوت و متعامل و عرصه فراوری و توزیع پیغام را از انحصار خارج و پیچیده و چند وجهی نموده است بنابراین اگر در این آرایش رسانه ای حضور و فعالیت های مرکز آموزشی و رسانه ای آگاهانه ،مستمر ، بموقع ، هوشمندانه و مسئولانه نباشد ، دیگران متناسب با اهداف و راهبردهای خود به آن جهت می دهند و روایت نادرست از روابط دو کشور را منتشر و منعکس می کنند.
وی اضافه نمود : دانشگاه آزاد اسلامی با ظرفیت بالایی که دارد می تواند با همکاری های آموزشی و تحقیقاتی با موسسات رسانه ای افغانستان در افزایش سواد رسانه ای روزنامه نگاران ،مسئولان و افزایش مهارت و حرفه گرایی ، سهم موثری در تامین منافع مردم دو کشور و خنثی سازی توطئه های دشمنان ایفا نماید.
سواد رسانه ای و مدیریت بحران
نصراللهی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحران های منطقه و دو کشوربه ضرورت برگزاری دوره های کوتاه مدت آموزشی و تحقیقاتی اشاره نمود و گفت : هر جا که بحران وجود دارد ،مناسبترین و ارزانترین وسیله برای مدیریت آن ، رسانه است و دانشگاه آزاد اسلامی می تواند در زمینه روزنامه نگاری بحران، روزنامه نگاری سلامت، روزنامه نگاری محیط زیست و سایر مخاطرات و بحران ها به افغانستان یاری و ان شاءالله بحران های موجود را به فرصت تبدیل کند .
رییس دانشکده علوم اجتماعی ، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی گفت : فرهنگ ، دین ،زبان ، دوستی،مرز،منافع و دشمن مشترک ، مسئولیت و همکاری مراکز دانشگاهی و رسانه ای دو کشور را ضروری ، گسترده و مستمر نموده است و دانشکده علوم اجماعی ،ارتباطات و رسانه امکانات ، فرصت ها و انگیزه زیادی برای این همکاری سطح کوتاه و دراز مدت دارد .
در ادامه این نشست، دکتر محمد رضا کاشفی رئیس دبیرخانه دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران طی سخنانی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با داشتن17 واحد دانشگاهی، 49 مدرسه سماء، چهار مجموعه عظیم بیمارستانی، آموزشکده های متعدد ، 330 هزار دانشجو یک ظرفیت بسیار عظیم علمی را بین دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران دارد و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی به تنهایی باحدود 60 هزار دانشجو و اعضاء هیات علمی با سابقه عظیمترین واحد دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران می باشد.
وی با بیان اینکه در حوزه فناوری در کشور افغانستان خلاء هایی وجود دارد گفت: برگزاری کرسی زبان پشتو و راه اندازی مرکز مطالعات افغانستان می تواند سر فصل جدید شروع همکاری های ایران و افغانستان باشد.
بر اساس این گزارش، دکتر محمد مطیعی مدیر کل امور بین الملل واحد تهران مرکزی گفت: واحد تهران مرکزی با داشتن حدود 60 هزار دانشجو، 550 رشته گرایش تحصیلی، 950 عضو هیات علمی، 870 کارمند عظیمترین واحد دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی محسوب می گردد و در سالهای اخیر میزبان دانشجویان خارجی از جمله دانشجویان افغانستانی بوده است.
وی با اشاره به گسترش روابط دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با دانشگاههای خارجی به ویژه دانشگاههای کشورهای همسایه، اعلام نمود: این واحد دانشگاهی با دانشگاههای مطرح کشور های دیگر از جمله: دانشگاه اسلو نروژ، دانشگاه های تورین، برگامو، ساپیانزا و پلی تکنیک میلان ایتالیا، البغداد عراق، سینرژی روسیه و دانشگاه دولتی قزاقستان در راستای تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت ، پروژه های تحقیقاتی و ... تفاهم نامه های همکاری به امضاء رساند.
در ادامه این نشست احمدکمیل میرشاد بیگ رئیس موسسه صلح، رسانه و حکومت داری خوب افغانستان در سخنانی گفت: با توجه به رشد رسانه در افغانستان در مورد اعزام دانشجو و ایجاد دانشکده رسانه در کابل استقبال می کنیم .
وی گفت: باتوجه به تمام اشتراکات فرهنگی، مالی، سیاسی دو کشور ایران و افعانستان، دغدغه ما نیز نسبت به رسانه مشترک است. در طول ده سال گذشته همه کوشش ما در راه اندازی دانشکده رسانه و تقویت رسانه های افغانستان بود که پیروز نشدیم.
وی اضافه نمود: راه اندازی بخش خبری فارسی نیوز با همکاری سه کشور ایران، افغانستان و تاجیکستان در راس امور رسانه افعانستان قرار گرفته است.
همچنین مجد رحمتی معاون موسسه گفت: ظرفیت ها و توانمندی های مشترک علمی دو کشور بسیار زیاد است و ما علاقمندیم مرکز آموزش عالی رسانه داشته باشیم و امیدواریم دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی در راه اندازی دانشکده رسانه در دانشگاه کابل با ما همکاری کنند.
از محورهای این نشست می توان به آنالیز و ایجاد رشته های بین رشته ای از جمله: ارتباطات و رسانه، فرهنگ و ارتباطات وهمچنین بهره گیری از ظرفیت های پارک علم و فناوری، راه اندازی دانشکده رسانه در افغانستان، تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت، پروژه های تحقیقاتی مشترک، فراوریات مشترک رسانه ای و فرهنگی و برگزاری جشنواره فراوریات رسانه ای ... اشاره نمود.
در حاشیه این نشست هیات انستیتو صلح،رسانه و حکومت داری خوب افغانستان از بخشهای مختلف دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه واحد تهران مرکزی بازدید کردند و با ظرفیت های دانشکده آشنا شدند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی، نشست هیات موسس صلح، رسانه و حکومت داری خوب، افغانستان با حضور احمد کمیل میرشاد بیگ رئیس موسسه، مجد رحمتی معاون موسسه، دکتر مجد واسع پاینده مسئول برنامه و راه اندازی دانشگاه طب و بیمارستان، شجاع محسنی رئیس کمیته علمی موسسه، نیلوفر ایوبی مسئول بخش امور زنان موسسه و مدیر مسئول آسیا تایمز از کشور افغانستان و مسئولین دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه: دکتر اکبر نصراللهی رئیس دانشکده ، دکتر محمد رضا رسولی معاون دانشکده ، دکتر مهناز رونقی مدیر گروه مطالعات فرهنگی ، دکتر بیتا شاه منصوری مدیر گروه آموزشی ارتباطات، روزنامه نگاری و رسانه ، دکتر محمد رضا کاشفی نیشاپوری رئیس دبیرخانه دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، دکتر مژگان امراللهی مدیر کل امور بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، دکتر محمد مطیعی مدیر کل امور ر بین الملل واحد تهران مرکزی و علی بیانی مدیر کل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران برگزار گردید.
منبع: خبرگزاری ایسنا