معاینه پرده بکارت چگونه است؟
به گزارش مجله یک کامپیوتر، معاینه پرده بکارت و راه های انجام آن از جمله مسائلی است که همیشه در بین زنان و دختران مورد توجه است. متاسفانه بسیاری بدون در نظر دریافت خطرات احتمالی و بدون مراجعه به پزشک دست به معاینه خود زده و با مشکلاتی جبران ناپذیر روبرو می شوند.

سرویس سلامت - موضوع معاینه و اطلاع از سلامت پرده بکارت برای بسیاری از دختران پیش از ازدواج بوجود می آید. این مساله می تواند به درخواست پسر یا خانواده او برای اطمینان از سلامت دختر و نداشتن رابطه قبلی او با مرد دیگری باشد. مساله ای که بسته به اعتقادات و رسومات هر خانواده، ممکن است با شدت و ضعف همراه باشد.
پرده بکارت چیست؟
پرده بکارت بافت نازکی از جنس دیواره داخلی واژن است که در بخش خارجی اندام تناسلی زنان و در ابتدای دهانه واژن قرار گرفته است. در بعضی از افراد مشاهده پرده بکارت امکان پذیر بوده و در بعضی دیگر این امکان وجود ندارد. در بیشتر پرده ها یک حفره 1 تا 2 سانتی متر باز برای خارج شدن خون هنگام عادت ماهانه وجود دارد. اندازه عظیمی این دهنه و شکل آن در افراد مختلف متفاوت است. به طوری که در بعضی دختران شکل یک حاشیه باریک را دارد اما در بعضی دیگر به صورت هلالی شکل بوده و تقریبا نیم دهنه واژن را می پوشاند. البته این مورد استثنا هم دارد و در بعضی موارد پرده بکارت بسته است و فاقد منفذ برای خروج خون عادت ماهیانه است. در این مورد ضروری است که با عمل جراحی، منفذی روی پرده به داخل واژن ایجاد شده تا مسیری برای خروج خون قاعدگی بوجود آید.
معاینه پرده بکارت چگونه است؟
این معاینه برای انواع پرده بکارت قابل انجام است. معاینات زنان معمولا روی یک جایگاه مخصوص و در حالتی که به شرایط لیتوتومی معروف است انجام می شود. در این حالت معاینه کننده به دستگاه تناسلی معاینه شونده تسلط کامل دارد و با استفاده از ابزار مخصوص می تواند معاینه خود را انجام دهد. معاینه باید توسط شخص دیگری انجام شود و خود فرد قادر به انجام این معاینه نیست.
توجه:
- توجه داشته باشید معاینه پرده بکارت توسط فرد متبحر باعث آسیب آن نخواهد شد.
- همچنین معاینات زیاد پرده بکارت باعث آسیب تدریجی پرده نمی شود.
نحوه تشخیص سالم بودن پرده بکارت (باکره بودن دختر)
آیا معاینه پرده بکارت دردناک هست؟
چون این معاینه معمولا در افرادی انجام می شود که چنین تجربه ای را ندارند ممکن است به دلیل حساسیت منطقه مورد معاینه درد و اسپاسم ایجاد شود.
معاینه پرده بکارت توسط خود فرد
ذکر این نکته حائز اهمیت است که عملا خود فرد قادر نیست که به درستی پرده بکارت خود را مشاهده کند و ضروری است که معاینه توسط پزشک متخصص انجام شود.
البته توجه داشته باشید با توجه به این که پرده بکارت یک قسمت از دستگاه تناسلی خارجی محسوب می شود خود فرد فقط می تواند آن را مشاهده کند اما قضاوت در خصوص سلامت یا عدم سلامت پرده به مهارت و تبحر احتیاج دارد و در حیطه تخصص پزشکی قانونی است.
برای مشاهده پرده بکارت می توانید جلوی یک آینه عظیم که به دیوار تکیه داده شده است بنشینید و کف پاها را در دو طرف آینه به دیوار بچسبانید و دستان خود را از زیر ران داخل ببرید. بدین ترتیب که با استفاده از انگشت های میانی و اشاره یک دست و انگشت شست و اشاره دست دیگرتان دو لب فرج را کاملا باز می کنید و با استفاده از یک چراغ قوه یا چراغ خواب که محل استقرار آن را قبلا درست نموده اید نور را به آینه می تابانید تا نور به داخل مهبل منعکس شود تا به خوبی قابل مشاهده باشد.
هشدار: عواقب هر گونه آسیب دیدگی پرده بکارت در حین معاینه توسط خود فرد بر عهده خود اوست.
روش های جدید برای معاینه پرده بکارت
در دهه های اخیر با مراجعه زیاد دختران جوان به مراکز پزشکی قانونی برای اعاده حیثیت و انجام شکایت در مواردی مانند تجاوز استفاده از روش های مدرن برای معین نوع آسیب دیدگی پرده بکارت انجام می گیرد. یکی از روش های مدرن استفاده از کولپوسکپی است.
کولپوسکوپی چیست و چگونه انجام می شود؟
- کولپوسکوپی آزمایشی است که جهت معاینه لگن یا تست پاپ اسمیر و در سال های اخیر در رابطه با معاینه پرده بکارت مورد استفاده قرار می گیرد. کولپوسکوپی در مطب پزشک صورت می شود و معمولا 10 تا 20 دقیقه به طول می انجامد. این آزمایش در حالی انجام می شود که فرد به کمر روی تخت خوابیده و پاهای خود را جمع می نماید.
- پزشک یک اسپکولوم فلزی در واژن قرار می دهد. اسپکولوم یاری می نماید دهانه واژن باز بماند تا از این طریق پزشک بتواند به راحتی دهانه رحم را آنالیز نماید.
- سپس پزشک ابزار عظیمنمایی خاصی بنام کولپوسکوپ را چند سانت داخل فرج قرار می دهد. نور چراغ این ابزار، داخل واژن را روشن می نماید و پزشک به وسیله لنز دوربین قادر به رویت واژن می شود.
- جهت پاک کردن هرگونه مخاط، دهانه رحم و واژن با پنبه تمیز می شود. ممکن است پزشک از محلول سرکه یا سایر محلول ها جهت پاکسازی استفاده نماید. در این صورت، این امر منجربه بروز سوزش یا سوزن سوزن شدن خواهد شد. محلول یاری می نماید بخش های مشکوک معین شوند.
ترمیم پرده بکارت به چه صورت انجام می شود؟
علائم پرده بکارت سالم و پرده بکارت آسیب دیده
به طور کلی می توان علائم پاره شدن پرده بکارت و یا سالم بودن آن را در مواردی معین کرد. این موارد شامل نشانه هایی هستند که برای پرده بکارت سالم و پرده بکارت آسیب دیده معین شده است که عبارتند از:
نشانه های پرده بکارت سالم
- پرده بکارت قابل اتساع و دارای سوراخ بدون پارگی
- مخاط مهبل ضخیم و چین دار و دارای چینهای روی هم خوابیده
- خواب چین ها معمولاً رو به دهانه مهبل است.
- مجرای مهبل باریک و عمق آن قابل رویت نیست.
- معاینه با انگشت مقدور نیست و در اثر اصرار به معاینه احتمال آسبی مخاط می رود.
تشخیص پارگی پرده بکارت با آنالیز 4 ویژگی مهم
علائم پرده بکارت آسیب دیده
- پرده بکارت شل و متسع و دارای سوراخ بدون پارگی
- مخاط مهبل نسبتا ضخیم و چینهای اندکی صاف تر و دارای چینهای جدا شده از هم
- خواب چین ها نامنظم است و به یک سو نیست.
- مجرای مهبل باز و معمولا تا دو سوم آن قابل رویت است.
- قابل معاینه با انگشت است و حتی باز کردن آن با اسپکولوم های ظریف مقدور است و صدمه ای به مخاط وارد نمی شود.
منبع: setare.comبانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما