کشف رابطه گوشت قرمز با سرطان
به گزارش مجله یک کامپیوتر، نتیجه یک پژوهش علمی نو نه تنها ارتباط بین مصرف زیاد گوشت قرمز و ابتلا به سرطان روده عظیم را اثبات می نماید بلکه از نحوه سرطانی شدن سلول های این عضو دستگاه گوارشی در پی مصرف گوشت قرمز هم پرده بر می دارد.

تا به امروز ارتباط مصرف گوشت قرمز با ابتلا این نوع سرطان تنها به یاری پرس و جو از مبتلایان به این بیماری نشان داده شده بود. نتیجه این تحقیقات تنها پایدار بر داده هایی بود که بیماران در خصوص رژیم غذایی خود در اختیار محققان می گذاشتند.
از سوی دیگر گروهی از پژوهشگران در سال 2019 در یک نتیجه گیری جنجالی اعلام نموده بودند که به کاهش مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به سرطان روده عظیم به یاری پرهیز از مصرف گوشت قرمز اطمینان زیادی ندارند.
به این ترتیب گروهی از دانشمندان تصمیم گرفتند در پژوهشی که اکنون نتیجه آن در نشریه علمی کشف سرطان (Cancer Discovery) منتشر شده است به آنالیز تاثیر گوشت قرمز بر احتمال ابتلا به سرطان روده عظیم بپردازند. ماریوس گیناکیس، سرپرست این گروه از محققان در این باره می گوید: اگر می گوئیم گوشت قرمز سرطان زا است پس باید ساز و کاری برای پیدایش آن [بر اثر مصرف گوشت قرمز] وجود داشته باشد.
وی با یاری همکارانش به آنالیز دی ان ای 900 بیمار مبتلا به سرطان روده عظیم پرداخت. این افراد از میان 280 هزار نفر که طی چند سال در این تحقیق شرکت کردند انتخاب شدند. ماریوس گیناکیس و همکارانش ابتدا از شرکت نمایندگان خواسته بودند تا در خصوص عادات زندگی شان از جمله رژیم غذایی خود شرح دهند.
مزیت این روش این بود که افراد پیش از آنکه به سرطان روده عظیم مبتلا شوند به پرسش هایی در خصوص شیوه زندگی و رژیم غذایی خود پاسخ داده بودند. این در حالی است که در دیگر روش های پژوهش اغلب پس از ابتلای افراد به سرطان روده عظیم از آنها در خصوص رژیم غذایی شان سوال پرسیده می گردد.
آنالیز های ماریوس گیناکیس و همکارانش نشان داد که جهشی در دی ان ای مبتلایان به سرطان روده عظیم روی می دهد که پیش از این شناسایی نشده بود. این جهش آلکیل دار کردن (alkylation) نام دارد. به گفته دانشمندان همه سلولهایی که چنین جهشی در آنها مشاهده می گردد لزوما سرطانی نمی شوند.
با این حال ماریوس گیناکیس و همکارانش دریافتند که جهش آلکیل دار کردن به طور معناداری با مصرف گوشت قرمز در ارتباط است. ماریوس گیناکیس در این باره گفت: عناصری شیمیایی در گوشت قرمز وجود دارد که می تواند به آلکیل دار کردن بیانجامد.
دانشمندان در آنالیز های خود به این نتیجه رسیدند که خطر مرگ در بیماران با تومورهایی با بیشترین سطح آلکیل دار شدن 47 درصد بیش از دیگران است. از سوی دیگر سطح زیاد آلکیل دار شدن تنها در تومورهای سرطانی بیمارانی مشاهده شد که به طور میانگین روزانه بیش از 150 گرم گوشت قرمز مصرف نموده بودند.
پژوهشگران امیدوار هستند که اکنون با درک بهتر از فرایند پیدایش سرطان روده عظیم بتوانند به پیشگیری از ابتلا به این بیماری و درمان آن یاری نمایند.
منبع: اقتصادنیوزگروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت