5 فوتی به دلیل تب کریمه کنگو از ابتدای سال جاری ، استان های رکورددار بیماری

به گزارش مجله یک کامپیوتر، رییس اداره مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت ضمن اعلام ابتلای 54 تن در کشور به تب کریمه کنگو از ابتدای سال جاری و جان باختن پنج تن از آنها، روش های انتقال این ویروس را شرح داد و نسبت به رعایت موازین بهداشتی جهت جلوگیری از انتقال آن تاکید نمود.

5 فوتی به دلیل تب کریمه کنگو از ابتدای سال جاری ، استان های رکورددار بیماری

دکتر بهزاد امیری در گفت وگو با خبرنگاران، بیماری های زئونوز را بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان معرفی کرد و گفت: زئونوز بیماری های عفونی هستند که قابلیت انتقال بین انسان و حیوانات بویژه مهره داران را دارند. حدود 60 درصد از بیماری های شناخته شده در انسان به وسیله حیوانات به وجود آمده و حدود 75 درصد بیماری های نوظهور و جدید در انسان منشأ حیوانی دارند. این بیماری ها قابلیت انتقال به دو روش مستقیم و غیر مستقیم به انسان را دارند.

وی در ادامه بیماری تب کریمه کنگور را یک بیماری ویروسی خون ریزی دهنده معرفی کرد و گفت: نام تب کریمه کنگو از آن جهت به آن نسبت داده می گردد که آغاز علائم این بیماری ویروسی با تب همراه است و اولین بار در شهر کریمه کشور روسیه این بیماری شناخته شده است. در کشور ما نیز این بیماری از سال 78 مشاهده شده و تا کنون 1424 مورد ابتلای به این بیماری گزارش شده است و 190 مورد آن منجر به مرگ شده است.

رئیس اداره مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت در ادامه استان های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، کرمان، اصفهان، فارس و مازندران را به ترتیب دارای بیشترین موارد ابتلاء به تب کریمه کنگو معرفی کرد و اضافه نمود: در طی 20 سال گذشته در استان سیستان و بلوچستان به تنهایی 851 مورد شاهد ابتلاء به این بیماری بوده ایم. این بیماری در فصول گرم سال بروز و شیوع بیشتری پیدا می نماید؛ چراکه فصل آغاز فعالیت کنه ها است.

وی در مورد نحوه انتقال این ویروس به انسان گفت: این ویروس از چهار طریق به انسان منتقل می گردد؛ هنگامی که کنه برای خونخواری از یک دام به بدنش می چسبد، ویروس به دام منتقل شده و اگر انسان در تماس با خون و ترشحات خونی دام قرار گیرد، شانس ابتلاء به بیماری در او به وجود می آید. در همین زمینه یکی از گروه های پرخطر، کارکنان کشتارگاه ها هستند. روش دیگر انتقال به شکل مستقیم از کنه به انسان و روش چهارم انتقال از انسان ناقل به انسان سالم است.

امیری درباره روش های پیشگیری از ابتلاء به تب کریمه کنگو نیز گفت: مهم ترین رکن آن است که دام ها قبل از ذبح تحت نظارت سازمان دامپزشکی باشند و همچنین مردم از خرید گوشت غیربهداشتی خودداری نمایند. مصرف گوشت اگر درست طبخ نشده باشد و همچنین مصرف جگر خام شانس ابتلاء به این بیماری را افزایش می دهد. همچنین گوشت دام پس از ذبح بهتر است به مدت 24 ساعت در دمای چهار درجه سانتی گراد در یخچال نگه داری گردد تا میزان ph آن کاهش یافته و اگر ویروسی در آن هست از بین رود.

وی در سرانجام با اشاره به اینکه در سال 97 تعداد 84 مورد ابتلاء به تب کریمه کنگو و هشت مورد فوت ناشی از این بیماری داشته ایم، اضافه نمود: یکی از مهم ترین تأکیدات ما ارائه آموزش های لازم به پرسنل کشتارگاه ها است تا از این طریق بتوانیم شاهد کاهش آمار ابتلاء به این بیماری باشیم. کارکنان این مراکز باید در استفاده از وسایل حفاظت شخصی و رعایت قرنطینه دام مشکوک به آلودگی به ویروس و... اهتمام ورزند.

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 30 آبان 1400 بروزرسانی: 30 آبان 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 9658

به "5 فوتی به دلیل تب کریمه کنگو از ابتدای سال جاری ، استان های رکورددار بیماری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 فوتی به دلیل تب کریمه کنگو از ابتدای سال جاری ، استان های رکورددار بیماری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید