ساخت قطعات سفارشی برای برطرف احتیاج صنعتگران، 980 عنوان خدمت آزمایشگاهی و کارگاهی ارائه می گردد

به گزارش مجله یک کامپیوتر، رئیس اداره امور پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر گفت: اعضای هیئت علمی این دانشگاه با تشکیل کمیته تخصصی ساخت قطعه، نیازهای صنعت را جمع آوری نموده و در حال ساخت قطعات سفارشی هستند.

ساخت قطعات سفارشی برای برطرف احتیاج صنعتگران، 980 عنوان خدمت آزمایشگاهی و کارگاهی ارائه می گردد

به گزارش خبرنگار گروه استان های خبرگزاری خبرنگاران، دانشگاه آزاد اسلامی با حدود 11 هزار آزمایشگاه و کارگاه و بیش از 147 هزار تجهیزات تخصصی، 12 پژوهشکده و 125 مرکز تحقیقاتی در خدمت جامعه دانشگاهی، پژوهشی و صنعتی کشور است. مجموعه ای که در قالب سامانه های ساها، ساتا و آزمایشگاه همکار استاندارد آماده هرنوع خدمت آزمایشگاهی به دانشگاهیان و صنعتگران سراسر ایران است.

با توجه به صندلی مهم و اثربخش آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشگاهی در آموزش دانشجویان و آینده ساران، توسعه پایدار کشور، بخش فراوری و به ویژه رونق و جهش آن، مهارت آموزی دانشجویان و ... در سلسله گزارش ها و گفتگوهای خبرگزاری خبرنگاران و در شماره 20 به ارائه خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر پرداخته می گردد.

گفتگوی خبرنگار خبرنگاران با مهرداد آقاجانی رئیس اداره امور پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر درباره امکانات و ظرفیت های آزمایشگاهی و کارگاهی این واحد دانشگاهی را در ادامه می خوانیم.

ارتباط سازمان یافته صنعت و دانشگاه در مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی کرمان

محصول ضدکرونای نانوذرات نقره بر پایه آب در انتظار تأیید سازمان غذا و دارو

آزمایشگاه مقاومت مصالح در ساخت وسازهای استاندارد چه نقشی دارد؟

خبرنگاران: ظرفیت های آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر را چگونه ارزیابی می کنید؟

آقاجانی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر از بدو تأسیس تا به امروز به منظور کیفی سازی آزمایشگاه های فنی و مهندسی با بهره مندی از حسن همجواری با دانشگاه صنعتی اصفهان و تجربه و تخصص استادان خود گام های مؤثری برداشته است. این مسئله در پیروزیت فارغ التحصیلان رشته های فنی و مهندسی این واحد دانشگاهی در عرصه های ملی و بین المللی بسیار مشهود است.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر دارای بیش از 90 باب کارگاه و آزمایشگاه در 43 فضای فیزیکی منفک در مساحت 8 هزار مترمربعی بوده که شامل 926 مترمربع سوله عمران، 926 مترمربع سوله ماشین ابزار، یک هزار و 638 مترمربع مجموعه کارگاه های برق، 3 هزار و 100 مترمربع مجتمع کارگاهی و آزمایشگاهی و یک هزار و 459 مترمربع سوله خودرو و جوشکاری و ارائه 980 عنوان خدمت می گردد.

خبرنگاران: چه دستگاه ها و تجهیزات شاخص آزمایشگاهی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر وجود دارد که حتی می تواند برند محسوب گردد؟

آقاجانی: در رشته مکانیک مجموعه آزمایشگاه ها و کارگاه ها مجهز به دستگاه تراش CNC، دستگاه فرز CNC، دستگاه اسپارک، سنگ مغناطیسی، ایستگاه های مکاترونیک، ایستگاه های هیدرولیک و نیوماتیک، توربین گاز دومحوره، تست التراسونیک، دینامومتر 6 مؤلفه ای، زبری سنج، انواع دستگاه های جوش آرگون، زیر پودری و CO2 هستند.

برای رشته مهندسی برق و مهندسی پزشکی، آزمایشگاه تخصصی بهره برداری پست فشارقوی، ست آزمایشگاهی رله و حفاظت، مجموعه آزمایشگاه های مدرن ماشین های الکتریکی، تابلو مدار فرمان تخصصی و PLC و کنترل صنعتی، مجموعه کامل آموزشی تجهیزات دندانپزشکی و عمومی بیمارستانی، دستگاه ثبت سیگنال های حیاتی، دستگاه اسپیرومتری و مانیتور علائم حیاتی در این واحد دانشگاهی وجود دارد.

رشته مهندسی عمران نیز به جک تیر شکن، انواع جک های بتن شکن و دوربین های دوربین ترازیاب نیوو، دوربین توتال استیشن و دوربین تئودولیت مجهز بوده که هر یک به خودی خود دارای قابلیت های منحصربه فرد است.

خبرنگاران: کاربرد این دستگاه ها برای چه گروه های تحصیلی و پژوهشی است؟

آقاجانی: اکنون این آزمایشگاه ها در حال سرویس دهی به اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و دانشجویان مقاطع دکتری تا کاردانی و صنعتگران و محققان است.

خبرنگاران: آیا آزمایشگاه های دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر به آزمایشگاه همکار استاندارد تبدیل شده اند؟

آقاجانی: بله مجموعه آزمایشگاه بتن این واحد دانشگاهی آزمایشگاه همکار استاندارد است.

خبرنگاران: تا به امروز چه اقداماتی برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی واحد خمینی شهر داشته اید؟

آقاجانی: الزام به حضور کارشناسان و مدرسان کارگاه ها و آزمایشگاه ها در دروه های تخصصی، تعریف طرح های تحقیقاتی درون و برون دانشگاهی و خاتمه نامه های تحصیلات تکمیلی با محور تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی، به روزرسانی نرم افزاری و سخت افزاری سالانه تجهیزات کارگاه ها و آزمایشگاه ها و حمایت مادی و معنوی از طراحی و ساخت تجهیزات نوین آزمایشگاهی در قالب حمایت از خاتمه نامه و استقرار در مرکز رشد با بهره مندی از بودجه پژوهشی اهم اقداماتی بوده که برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی دانشگاه انجام شده است.

خبرنگاران: با توجه به شعار سال (جهش فراوری) در آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر چه برنامه هایی برای یاری به رونق و جهش فراوری در امسال دارید؟

آقاجانی: با بهره مندی از دانش فنی اعضای هیئت علمی و تجهیزات پیشرفته کارگاه ماشین ابزار با تشکیل کمیته تخصصی ساخت قطعه و برگزاری چند جلسه تخصصی با صنایع بنام، نیازهای صنعت جمع آوری شده و در حال ساخت قطعات سفارشی هستیم.

با توجه به اقدامات انجام شده برای انعقاد تفاهم نامه راه اندازی انجمن مشترک(کنسرسیوم) طراحی، فراوری و فروش قطعات، ماشین آلات و خطوط فراوری صنعتی بین همه دانشگاه های آزاد اسلامی استان اصفهان و استفاده از همه ظرفیت های موجود این حرکت با شتاب و اثر بیشتری ادامه پیدا خواهد نمود.

خبرنگاران: در زمینه سامانه های ساها و ساتا چه فعالیت هایی داشته اید؟

آقاجانی: تا مدت ها این واحد دانشگاهی با ارائه 980 عنوان خدمت رکورددار ارائه خدمات در قالب طرح ساها (سامانه آزمایشگاه های همکار آزاد) در کشور بود. همه تجهیزات و خدمات قابل ارائه واحد خمینی شهر در ساها ثبت و به روزرسانی شده است.

در زمینه ساتا (سامانه آزمایشگاه های تحقیقات آزاد) نیز اقدامات اولیه به منظور تأسیس 10 عنوان آزمایشگاه تحقیقاتی با عنوان ماشین کاری پیشرفته، توانایی ماشین کاری، جوشکاری تخصصی، آزمایشگاه تحقیقاتی شکل دهی پیشرفته، آزمایشگاه تحقیقاتی ماشین های الکتریکی AC و DC ، آزمایشگاه تحقیقاتی مکاترونیک و اتوماسیون صنعتی، آزمایشگاه تحقیقاتی پردازش سیگنال و تصاویر پزشکی، تست غیر مخرب، نقشه برداری و بتن انجام شده است.

خبرنگاران: آیا در دوره مبارزه با کرونا پیروز به فراوری محصولات بهداشتی و درمانی شده اید؟

آقاجانی: بله با استناد به پروتکل های بهداشتی موجود در خصوص نحوه عملکرد ویروس کرونا این واحد دانشگاهی اقدام به طراحی و ساخت نمونه اولیه محفظه ای برای از بین بردن ویروس کرونا با استفاده از حرارت نموده است.

هدف از اجرای این طرح ضدعفونی موادی بوده که به وسیله مواد شوینده و الکلی قابل استرلیزه شدن نیستند به طور عمده مواد از جنس کاغذ، اکنون دمای محفظه از 70 تا 90 درجه سانتی گراد تا مدت زمان دلخواه قابل تنظیم است و در گام های بعدی این محفظه مجهز به لامپ یو-وی شده و کاربرد گسترده تری خواهد داشت.

خبرنگاران: آیا پیروز به پیوستن به شبکه آزمایشگاهی فناوری های معاونت علمی ریاست جمهوری شده اید؟

آقاجانی: تجهیزات پیشرفته واحد خمینی شهر در سامانه شبکه آزمایشگاهی فناوری های معاونت علمی ریاست جمهوری بارگذاری و مستعد عضویت شناخته شده ایم.

4121/4062/

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 18 شهریور 1400 بروزرسانی: 18 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 41047

به "ساخت قطعات سفارشی برای برطرف احتیاج صنعتگران، 980 عنوان خدمت آزمایشگاهی و کارگاهی ارائه می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساخت قطعات سفارشی برای برطرف احتیاج صنعتگران، 980 عنوان خدمت آزمایشگاهی و کارگاهی ارائه می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید